Fremgang på vej trods dramatisk fald i produktionen

Største månedlige fald i industriproduktionen i længere tid giver løfter om bedre tider.

Læs mere
Fold sammen
Fremgang på vej trods dramatisk fald i produktionen

Største månedlige fald i industriproduktionen i længere tid.

De fleste savner, at der kommer smørelse til tandhjulene i industrien. Desværre er få åbenbart villige til at levere den. I hvert faldt industriproduktionen 5,4 procent fra maj til juni, viser tal fra Danmarks Statistik.

- Alle forventninger, om at vi omsider ville se en stabilisering i industrien, er godt og grundigt blevet gjort til skamme med dagens tal. Tallene viser det, der kun kan betegnes som et kæmpefald. Faktisk det største månedlige fald under hele denne krise. Det samlede fald er nu oppe på omtrent 25 procent, siger Niels Rønholt, seniorøkonom hos Jyske Bank.
 
Han kalder det højst overraskende, at industriproduktionen pludselige falder endnu mere end tidligere.
 
- Ser man bort fra dagens tal, er der vores indtryk, at verden egentlig tegner lidt lysere for industrien. Forventningsindikatorerne har nu i nogle måneder peget i retning af en stabilisering, og vi havde egentlig regnet med at dagens tal også ville underbygge det, siger Niels Rønholt.

Ordrebeholdningerne har det fortsat skidt, men virksomhedernes egen vurdering af dem er dog på sit højeste niveau siden decembers.
 
- Overordnet går vores forventning fortsat i retning af stabilisering i industrien i de kommende måneder, og når vi når lidt længere hen på året, er der gode chancer for en vis fremgang. De lave lagre vidner om, at produktionen er kørt meget ned over det seneste år - også mere end efterspørgselsfaldet skulle tilsige - og det efterlader et potentiale for et vist løft i produktionen, siger Niels Rønholt.

- joma