Fredagens obligationer: Uændret rente efter stort fald torsdag

Fredag endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation i 0,57 pct., og dermed var den uændret fra torsdagens lukkeniveau.

Scanpix/Iris Fold sammen
Læs mere

Torsdag faldt renten ellers med 7 basispoint og fulgte dermed den internationale udvikling. Det skyldtes stigende uro på de finansielle markeder, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, torsdag underskrev et memorandum om massive toldsatser på kinesiske varegrupper.

Uroen på aktiemarkederne fortsatte fredag i Europa efter massive kursfald i Asien, mens de amerikanske aktiemarkeder lå blandet ved dansk markedslukning.

Fredag var der ikke de store nøgletal at orientere sig efter. Fra morgenstuden fik investorerne dog nyt fra den hjemlige danske scene, hvor der kom detailsalg, som viste et højere salg end ventet i februar.

I USA kom der tal for indgangen ordre på varige goder, der overraskede positivt. Den amerikanske ordreindgang på varige goder steg med 3,1 pct. på månedsbasis i februar. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News forudset en stigning på 1,6 pct. Måneden før faldt ordreindgangen med 3,5 pct., viste den reviderede opgørelse.

Til gengæld udviklede salget af nye boliger i USA udviklede sig dårligere end forudset i februar. Salget blev opgjort til 618.000 enheder på årlig basis mod 622.000 solgte enheder på årsbasis. Der var til sammenligning ventet et salg på 620.000 enheder ifølge et estimat fra Bloomberg.