Fredagens obligationer: Let rentefald på nøgletalsrig dag

På trods af en stribe nøgletal fra både eurozonen og USA gjorde de danske statsrenter ikke meget væsen af sig i fredagens handel.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme endte i 0,48 pct., hvilket var et enkelt basispoint lavere end ved lukketid torsdag, hvor renten faldt 3 basispoint.

Fra makrofonten var der ellers rigeligt se til fredag. Fra både Tyskland, eurozonen og USA var der PMI-tal for juni, og fra USA landede der også en statistik over salget af nye boliger i maj.

Samtlige PMI-tal viste sig som skuffelser. I Tyskland og eurozonen var det særligt tallene for servicesektoren, der trak ned, og de samlede indeks landede på henholdsvis 56,1 og 55,7. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet indeksværdier på henholdsvis 57,2 i Tyskland og 56,6 i eurozonen.


I USA faldt det samlede PMI-tal til 53,0 fra 53,6 i maj. Her skuffede både underindekset for servicesektoren og underindekset for industrisektoren.


Dagens sidste vigtige nøgletal kom også fra USA, hvor der klokken 16 blev serveret en opgørelse over salget af nye boliger i juni.


Her var der tale om en positiv overraskelse, idet salget blev opgjort til 610.000 enheder på årlig basis mod ventet 590.000 blandt økonomerne. Tallet for måneden før blev samtidig oprevideret til 593.000 fra tidligere opgjort 569.000.