Fredagens obligationer: Indledende dyk blev dæmpet

København.

Der var rentedyk på det danske obligationsmarked fredag, efter at der kom skuffende nøgletal fra den amerikanske side af Atlanterhavet torsdag.

Kort efter middag blev den toneangivende tiårige danske statsobligation handlet med en rente på 0,02 pct., hvilket var 6 basispoint lavere end torsdagens slutniveau. Men i løbet af eftermiddagen kravlede den lidt op igen for at ende 0,04 pct. - eller 4 basispoint under torsdagens lukkeniveau.

Den seneste uges tid har der ellers været rentestigninger, idet den amerikanske centralbank i længere tid har lagt op til en rentestigning. Samtidig kom der ikke de ventede pengepolitiske tiltag fra Den Europæiske Centralbank, ligesom der var bred usikkerhed om den japanske centralbanks pengepolitik, forklarer Mikael Olai Milhøj, der er analytiker i Danske Bank.

- Men nu er det vendt fuldstændig rundt på en tallerken. Nu har vi dårlige økonomiske nøgletal, som har aflyst en amerikansk rentestigning i september, større forventninger til at Den Europæiske Centralbank vil komme på banen, og der har været en del overskrifter om, hvad den japanske centralbank kan finde på at gøre, forklarer Mikael Olai Milhøj.

- Det, tror jeg, kan være med til at forklare, at renterne har bevæget sig lidt ned igen, uddyber han.

/ritzau/FINANS

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk