Frank Jensen hædret som verdens næstbedste politiker

København har ikke for vane at få ros for sin erhvervspolitik herhjemme, men set med internationale briller er hovedstaden og overborgmester Frank Jensen fuld af visioner og god til at tiltrække virksomheder.

Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er verdens næstbedste politiker. Det konkluderer organisationen FDI Association, der arbejder for at fremme investeringer på tværs af landegrænser.

Ved en konference i Shanghai har organisationen kåret overborgmesteren som den politiker, der er næstbedst til at tiltrække investeringer til sin by eller region.

»Jeg er selvfølgelig glad for og stolt over, at FDI Association kårer mig som den andenbedste politiker i verden til investeringfremme,« siger Frank Jensen i en skriftlig udtalelse.

»Det, der optager mig, er, at København er én af verdens bedste byer at bo og leve i. Det kræver, at der er vækst og arbejdspladser. Vi ved, at investeringer skaber job i København, løfter produktiviteten, og betyder nye markeder for virksomhederne,« siger han.

Herhjemme er overborgmesteren ellers ikke vant til at få ros for sin erhvervspolitik. Senest har Københavns Kommune fået en bundplacering på Dansk Industris årlige liste over de mest erhvervsvenlige kommuner, og onsdag skriver Berlingske, at ejendomsskatten for virksomheder i København er op til 200 ganske så høj som i kommuner uden for hovedstaden.

Men ifølge FDI Association er der er grund til at rose Frank Jensen for hans arbejde med at præsentere Københavns visioner og indsatser som »grøn hovedstad« som en investeringsmulighed for internationale virksomheder og investorer.

»Ude hos investorerne lytter de med interesse, når jeg fortæller om Københavns grønne ambitioner, blandt andet på klimaområdet, og de investeringer, vi er i gang med,« siger Frank Jensen.

Priskomiteen, der består af række internationale eksperter, som rådgiver virksomheder og organisationer omkring investeringsfremme, har desuden lagt vægt på Københavns bestræbelser på at blive CO2-neutral i 2025 og på den klimatilpasningsplanen, der skal sikre kommunen mod oversvømmelser efter skybrud.

Den bedste politiker i verden er ifølge FDI guvernør Terry Branstad fra den amerikanske delstat Iowa.