Fra hospitalsdirektør til headhunter

Tidligere hospitalsdirektør for Gentofte Hospital, Eva Zeuthen Bentson, skifter fra den offentlige sektor til at blive selvstændig i den private sektor.

Eva Zeuthen. Direktør på Gentoft Hospital. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Hun er hentet ind som partner i rekrutteringsfirmaet Odgers Berndtson. Det er en international kæde repræsenteret i 27 lande med selvstændige partnere i de enkelte lande. Odgers Berndtson i København har 32 medarbejdere, heraf ni partnere, mest kendt er Kurt Brusgaard og Troels Gjerrild.

Den cand.merc.-uddannede Eva Bentson var i seks år direktør på Gentofte Hospital, og inden det har hun haft ledende stillinger i Danske Regioner samt været institutleder på CBS, hvorfra hun også har en PhD i ledelse.

En af hendes store opgaver fremover bliver som headhunter – det hedder search internt i branchen – at finde nye direktører til job både i den private sektor, men også til den offentlige sektor, som hun altså kender indefra. Det lykkedes hende at løfte patienttilfredsheden på Gentofte Hospital.

Eva Bentson, 51 år, bor i dag i Hellerup og har således holdt sig inden for kommunen i Gentofte, siden hun blev født på Charlottenlund Fødeklinik. Hun har i øvrigt tidligere været tilknyttet Berlingske Business som ekstern skribent med fokus på ledelse i den offentlige sektor.