Forsvarer: Dom overrasker ikke

Fupfirmaer. Direktør for Dansk Tele Support Lasse Schou kan se frem til 2,5 års fængsel efter, at han i dag blev dømt for bedrageri. Hans forsvarer er dog ikke overrasket over dommen.

I dag faldt der dom mod Lasse Schou, der er direktør for de berygtede annoncevirksomheder Dansk Tele Support og IT Support Danmark.

Han blev fundet skyldig i alle anklager og kan nu se frem til 2,5 års ubetinget fængsel samt frakendelse af retten til at drive virksomhed.

- Vi har fastsat straffen på to år og seks måneder, fordi vi fandt forholdene så helt usædvanlig grove. Dels er da altså beløbets størrelse, men også i sin helhed den grovhed, der er anvendt over for de forurettede, der begrunder den fængselsstraf,” sagde dommeren ved strafudmålingen.

Umiddelbart efter domsafsigelsen forlod Lasse Schou Københavns byret i en fart uden nogle kommentarer.

Til forskel for Lasse Schou ønskede hans forsvarer dog godt at udtale sig. - Jeg mener ikke, det er overraskende. Det er i hvert fald det, jeg har stillet Lasse Schou i udsigt. Det vi nu har hørt igennem de relative mange retsmøder, og det som også retten tilkendegav, var jo denne her grovhed, der altså kom til udslag ved strafudmålingen, sagde Thomas Monberg, forsvarsadvokat for Lasse Schou. Den nu dømte annoncehaj har udbedt sig de to ugers betænkningstid til at tage stilling om, hvorvidt sagen skal ankes eller ej.

Lasse Schous kompagnon Lasse Mortensen fik også drøje hug i byretten i dag, selvom hans dom var noget mildere. Ni måneders betinget fængsel, 180 timers samfundstjeneste - da man ved Københavns Byret vurderede, at han har ”haft mindre indflydelse på, hvad der er foregået”.