Forskere: Hurtige tog koster Aarhus Lufthavn passagerer

Regeringens nye togplan kommer til at koste Aarhus Lufthavn passagerer, vurderer eksperter.

»Aarhus Lufthavn er i forvejen så hårdt presset, at jeg tvivler på, at den kan overleve ret mange år i den nuværende situation,« siger trafikforsker. Her et SAS-fly i lufthavnen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Thaysen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En togtur på to timer fra Aarhus til København, som regeringens nye trafikplan lægger op til, bliver ifølge to trafikforskere en voldsom konkurrent for Aarhus Lufthavn i Tirstrup. Det skriver Århus Stiftstidende lørdag.

Det vurderer trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitetscenter.

»Hvis det kun tager to timer at køre i tog mellem Aarhus og København, vil det næppe kunne betale sig at flyve,« siger han til avisen.

Ole Kveiborg, der er transportøkonom og ansat i Cowi Consult, er enig.

»Aarhus Lufthavn er i forvejen så hårdt presset, at jeg tvivler på, at den kan overleve ret mange år i den nuværende situation«.

Aarhus Lufthavns direktør, Ole Paaske, er dog fortrøstningsfuld.

»Vores forretning ligger først og fremmest på charterturister og udlandsrejser. Og så på transitrejsende til Københavns Lufthavn. Når de flyver fra Aarhus, har de den store fordel, at de allerede er bag sikkerhedskontrollen og dermed sparer tid i Københavns Lufthavn. Derfor vil mange se en fordel i at flyve fra Aarhus Lufthavn frem for først at skulle tage toget til København.«