Forskel på rig og fattig rekord stor

Afstanden mellem rig og fattig i Storbritannien er den største i 40 år. Husejerne er blevet rige, mens unge mennesker i særdeleshed er blevet lukket ude fra ejendomsmarkedet. Og antallet af mennesker, der lever under fattigdomsgrænsen stiger.

Det viser en ny rapport, udarbejdet af Joseph Rowntree Foundation, der har indsamlet data fra 1968 til 2005. Rapporten er netop offentliggjort.

Resultaterne kommer efter et årti med høj økonomisk vækst under regeringen med den forhenværende premierminister Tony Blair og den nuværende Gordon Brown i spidsen, skriver Ritzau.

De rige og fattige bor også mere og mere adskilt, og selv om antallet af personer, der lever i ekstrem fattigdom er blevet mindre, er der samlet set flere under fattigdomsgrænsen.

I 2001 levede en ud af fire husstande på fattigdomsgrænse, og adskillelsen mellem de rige og fattige er forstærket gennem perioden.

"Rapporten viser, at Storbritannien bliver et stadig mere polariseret samfund med stigende ulighed af rigdom og fejlslået social mobilitet," siger David Laws fra oppositionspartiet Liberale Demokrater.

Mens beskæftigelses- og velfærdsminister Caroline Flint siger, at den stigende ulighed for nylig er blevet stabiliseret.

Kilde:Ritzau