Forening vil samle forurettede Pandora-aktionærer

Dansk Aktionærforening opfordrer Pandora-aktionærer til at søge erstatning, hvis der falder dom i sagen mod smykkegiganten.

Pandora-aktionærer har mulighed for at søge erstatning, hvis der falder dom i sagen mod smykkegiganten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Dansk Aktionærforening opfordrer aktionærerne i Pandora til at tage kampen op for et erstatningskrav, hvis det viser sig, at Pandora har været for sent ude med en nedjustering tilbage i 2011. Smykkegiganten er i dag blevet tiltalt af Bagmandspolitiet.

Der har ikke været en lignende sag i Danmark, og derfor vil sagen kunne danne præcedens, mener konstitueret direktør Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening.

»Hvis der falder dom i sagen, har vi nok en af de klareste sager, vi har set, og som ville kunne bruges til at danne den præcedens, som vi virkelig mangler i Danmark,« siger han.

Direktøren mener, det står klart, at de aktionærer, som har købt aktier i Pandora i perioden fra den 7. juli, som er Bagmandspolitiets dato for, hvornår Pandora skulle have oplyst om nedjusteringen, til og med 1. august, hvor Pandora kom ud med oplysningen, har købt aktien for dyrt, fordi Pandora ikke har orienteret markedet korrekt. Vel at mærke hvis der falder dom i sagen.

»Det synes helt oplagt, at de har et erstatningskrav,« siger Jens Møller Nielsen.

Men det kan blive en udfordring at få aktionærerne samlet. Derfor har Dansk Aktionærforening oprettet en underside på deres hjemmeside, hvor aktionærerne kan henvende sig. Dansk Aktionærforening vil dermed være behjælpelige med en gruppesøgsmål. Siden er aktiv fra fredag eftermiddag. 

»Vi har nogle erfaringer og infrastruktur, så vi kan hjælpe med rammer og erfaring, men det skal vokse ud af et aktionærkrav, hvis der skal køres en sag,« siger Jens Møller Nielsen.

Dansk Aktionærforening kører i forvejen en sag mod Finansiel Stabilitet i forbindelse med Amagerbankens sidste aktieemission. Det har i den sag været muligt at samle 3000 Amagerbanken-aktionærer.

»Vi er ekstremt positive over for, at Bagmandspolitiet rejser den her sag. Det er virkelig vigtigt, at de sager her bliver prøvet ved domstolene,« siger Jens Møller Nielsen.