Forbrugertilliden skuffer med uventet fald

Den danske forbrugertillid skuffer med et overraskende fald til 3,0 i oktober fra 5,0 i september. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs mere
Fold sammen

- Niveauet ligger dermed betydeligt lavere end gennemsnittet for de seneste seks måneder på 8,3. Forbrugertilliden var sidst på dette niveau i slutningen af 2013, skriver Danmarks Statistik.

Ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Finans havde økonomerne i snit ventet en opgørelse på 6,0.

Indikatorerne for familiens situation og Danmarks økonomiske situation i dag er henholdsvis 2,1 og 7,6, hvor gennemsnittet for disse indikatorer i det seneste halve år er henholdsvis 5,2 og 15,3.

Forbrugerne venter fortsat, at Danmarks økonomiske situation om et år vil være bedre end i dag. Optimismen er dog mindre end tidligere, idet indikatoren på det punkt nu viser 6,2 og dermed ligger væsentligt lavere end gennemsnittet for det seneste halve år, som er 14,1.

- Indikatoren for familiens økonomiske situation er 10,9, så også her forventes en bedre økonomisk situation om et år sammenlignet med i dag. Gennemsnittet for det seneste halve år er 13,0, skriver Danmarks Statistik.

Forbrugerne venter endvidere fortsat, at arbejdsløsheden vil være faldet om et år. Indikatoren er minus 6,6, og ligger dermed højere end gennemsnittet for det seneste halve år, som er minus 11,5. Dvs. at forbrugerne tror på et mindre fald i arbejdsløsheden fremover end gennemsnittet for de tidligere måneder, anfører statistikkontoret.