Forbrugertilliden faldt en anelse i november

Den danske forbrugertillid, der er en indikator for befolkningens syn på den nuværende og fremtidige økonomiske situation, faldt til 6,3 i november fra oktober, hvor den lå på 8,2.

Forventningen blandt forbrugerne er i øvrigt fortsat, at både familiens og Danmarks økonomiske situation er bedre om et år end i dag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Richard Sylvestersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

Bag faldet gemmer sig en vurdering om, at både familiens og Danmarks økonomiske situation er bedre i dag, end den var for et år siden. Indikatoren for familiens økonomiske situation er på 2,9, eller næsten svarende til gennemsnittet for det seneste halve år på 3,1. Indikatoren for Danmarks økonomiske situation er derimod faldet til 9,8 fra 14,7 i oktober, fremgår det af rapporten.

Forventningen blandt forbrugerne er i øvrigt fortsat, at både familiens og Danmarks økonomiske situation er bedre om et år end i dag. Indikatoren for familiens økonomiske situation landede i oktober på 13,1, hvor gennemsnittet for det seneste halve år dog er lidt højere, nemlig 13,9.

Indikatoren for Danmarks økonomiske situation om et år holder sig også i positivt terræn, men her er niveauet noget lavere end gennemsnittet for de seneste seks måneder, idet indekset nu er på 14,1 mod gennemsnittet på 20,5.

- Selv om forbrugerne er positive over for familiens og Danmarks økonomiske situation, vurderer de fortsat, at det ikke er fordelagtigt at anskaffe større forbrugsgoder i øjeblikket. Indikatoren er minus 8,5, mens gennemsnittet for det seneste halve år er minus 7,8, skriver Danmarks Statistik.