Forbrugerstyrelsen udgiver guide mod annoncehajer

Annoncehajer snyder firmaer, organisationer og offentlige myndigheder for millioner af kroner hvert år. Forbrugerstyrelsen har lanceret en guide til virksomheder, der vil komme snyderiet i forkøbet.

Forbrugerstyrelsen har netop lanceret en ny guide, der skal klæde firmaer samt offentlige og private organisationer på, så de undgår at blive snydt af de såkaldte annoncehajer, der sælger annoncemateriale, som ikke har nogen reel værdi.

I guiden kan man hente gode råd til, hvordan man kommer annoncehajerne i forkøbet, og hvad man stiller op, hvis man er havnet i fælden.
Styrelsens materiale er lavet i samarbejde med Håndværksrådet, hvis mindre og mellemstore firmaer ofte kommer i klemme i forhold til annoncehajerne.
Materialet skal ses som et supplement til www.annoncehajer.dk, som er den hjemmeside Håndværksrådet og en række andre erhvervsorganisationer har lavet med gode råd og vejledning til firmaer.

- Det er dog vigtigt at have fokus på, at alle kan blive ofre for annoncehajer, og der derfor er behov for en bred informationsindsats, som ikke kun er rettet mod erhvervslivet men også mod offentlige og private organisationer, udtaler Forbrugerstyrelsen.
- trichs