Forbrugerrådet: Stop bankernes spekulation

En statslig tilførsel af milliardkapital til bankerne skal kombineres med effektiv forbrugerbeskyttelse mod riskable bankforretninger, mener Forbrugerrådet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Forbrugerne skal effektivt beskyttes mod risikable bankforretninger. Det er budskabet fra Forbrugerrådet, inden erhvervsminister Lene Espersen (K) torsdag præsenterer partierne for regeringens bud på bankpakke II.

Bankpakken skal sikre bankerne en gigantisk kapitaltilførsel. Nationalbanken skønner, at der er brug for 70 milliarder kroner, men økonom Carsten Holdum, Forbrugerrådet, undrer sig over, hvor bankernes kæmpeoverskud er blevet af.

"I alle årene har vi hørt på, at bankerne skulle polstre sig til dårligere tider, men fem minutter inde i de dårlige tider, så er alle pengene væk. Og hvor er de egentlig henne de kæmpestore overskud vi så gennem 10 år," siger Carsten Holdum til Ritzau.

Vælger politikerne at skyde offentlige midler i banksektoren og dermed stimulerer bankernes forretninger, skal det helt klart knyttes sammen med en beskyttelse af forbrugerne mod spekulative og risikable forretninger, understreger han.

"Der skal ikke gå statsmidler til mere spekulation. Det er netop det, banksektoren falder på. Den danske banksektor har lånt penge ud, den ikke havde," siger Carsten Holdum.

Ritzau