Fondsbørsen indfører auktion over små aktier

Inden for kort tid begynder Københavns Fondsbørs at samle handlen med mindre aktier i en kort periode midt på eftermiddagen. Formålet er at øge handlen og gøre det nemmere at komme ind og ud af de små aktier, der ofte er præget af mangel på likviditet.

Foto: Liselotte Sabroe. OMX. Københavns Fondsbørs.
Læs mere
Fold sammen

Københavns Fondsbørs indfører fra 9. december efter tysk forbillede en særlig auktion over mindre aktier. Den skal finde sted i fem minutter mellem klokken 13.30 og 13.35. Formålet er at øge handlen med de mindre aktier i dette tidsrum, så investorerne bedre kan komme ind og ud af de små og mellemstore aktier, som der ofte kun er lidt handel i.

Det fortæller administrerende direktør Bjørn Sibbern fra Københavns Fondsbørs.

»Det er noget, vi blandt andet indfører for at sætte mere fokus på de mindre aktier, men også fordi det har været et ønske fra vores kunder og især de store institutionelle investorer,« siger Bjørn Sibbern.

Han tilføjer, at der er tale om det første af flere tiltag, som skal øge omsætningen i de mindre danske aktier.

»Vi håber, at vi kan få danske investorer til at kigge lidt bredere og ikke kun have fokus på de store aktier,« siger Bjørn Sibbern.

Handelen med de mindre akter er steget det seneste års tid, men den udgør fortsat under ti procent af den samlede handel.

Den nye auktion for small cap- og mid cap-aktier skal samle interessen på et bestemt tidspunkt af dagen, sådan at omsætningen her bliver større.

Allerede i dag har fondsbørsen en åbningsauktion og en lukkeauktion, der står for en markant stigende andel af omsætningen på børsen. Men på de nuværende auktioner handles alle aktier, og dermed bliver de små ofte glemt.