Foghs jobplan hjælper ikke de mindre virksomheder

Regeringens plan for at tiltrække mere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft hjælper ikke de små virksomheder, mener Ingeniørforeningen i Danmark

De mindre virksomheder uden for København og Århus-området får ikke gavn af regeringens jobplan. De nye muligheder for at skaffe mere udenlandsk arbejdskraft styrker nemlig kun de store højteknologiske og forskningsbaserede virksomheder, mener Ingeniørforeningen i Danmark.

Formanden for foreningens arbejdsmarkedsudvalg, Morten Thiessen, siger, at det bliver firmaer med mange ansatte, der får fordel af regeringens lempelser i rekruttering af udenlandsk arbejdskraft.

- Kun ni procent af de mindre vidensvirksomheder har rekruttering af udenlandske eksperter som en del af deres rekrutteringsstrategi. Det tilsvarende tal for store virksomheder er 33 procent. Det er tydeligt, at det er de mindre virksomheder, der i disse dage bliver tabere i kampen om arbejdskraften, siger Morten Thiessen.

Han efterlyser derfor en mere målrettet indsats til gavn for de mindre virksomheder, der ligger uden for København og Århus.

/ritzau/