Fogh freder de små skattesnydere

Familier, der aflønner deres rengøringshjælp sort, skal ikke længere frygte en bøde fra skattevæsenet. SKAT skal nemlig koncentrere sig om de store syndere, mener statsministeren.

Sidste uge kunne Fyens Stiftstidende og Nordjyske dokumentere, at nok blev der udført mindre sort arbejde i erhvervslivet, men hjemme i privaten var forbruget af sort rengøring steget til det dobbelte.

Det fik skatteminister Kristian Jensen (V) til at love bøder til de private arbejdsgivere. En vurdering, som statsministerer Anders Fogh Rasmussen (V) tilsyneladende ikke er enig i:

- Skatteministeren er nødt til benhårdt at holde fast i, hvad reglerne er her i landet, og at de skal overholdes. Men ligesom skatteministeren mener jeg også, at når skattemyndighederne påser overholdelsen af landets love på dette område, skal man selvfølgelig først og fremmest sætte ressourcerne ind dér, hvor de store penge er, sagde statsministeren på sit ugentlige pressemøde og fortsatte:

- Jeg har fuld tillid til, at skattemyndighederne forvalter deres ansvar på en måde, så man sikrer overholdelse af landets love samtidig med, at det er baseret på sund fornuft i henseende til, hvor det er man sætter ressourcerne ind.

Vil det sige, at det stadig er risikofrit at hyre en sort rengøringshjælp derhjemme?

- Alle skal jo overholde landets love og regler, men de ansvarlige myndigheder skal jo også, når de vurderer, hvor ressourcerne skal sættes ind, netop sætte ind der, hvor de store penge er, og det har jeg tillid til, at skattemyndighederne selv finder ud af at klare på en fornuftig måde.

De Konservative foreslår en bagatelgrænse, er det helt ude i hampen?

- Jeg tror som udgangspunkt ikke, der er grund til at ændre regelsættet, sagde Anders Fogh Rasmussen.

Axel Nielsen, konservativ skatteordfører, sagde tidligere på ugen, at han synes, det var passende at indføre en bagatelgrænse, når det drejer sig om sort arbejde, så man for eksempel ikke bruger ressourcer på at jagte private med sort rengøringshjælp. I dag siger han, at forslaget var ment debatskabende:

Sort arbejde er altid ulovligt, hvad enten man snyder for 45 kr. eller 45.000, men jeg er enig i, at selvfølgelig skal man gå efter dem, som får udestuer og køkkener lavet sort - altså de store fisk.

Men hvis man skal løse problemet med sort rengøring, bør man sætte ind over for den skyhøje marginalskat, der netop gør det attraktivt at hyre sort arbejde, siger Jakob Axel Nielsen.

Kilde: Fyens Stiftstidende