Føroya Banki styrket til opkøb

Et stærkt halvårsregnskab fra Føroya Banki viser, at den færøske bank har styrken til at købe op i Danmark, som den ønsker

Læs mere
Fold sammen
Føroya Banki kom flot ud af første halvdel af 2009. Resultatet før skat er vendt fra et underskud sidste år til et overskud i år, og samtidig spiller den færøske bank med musklerne.

"Vi har demonstreret en sund indtjening i mange år og har derfor den økonomiske styrke til at udnytte de aktuelle muligheder i den danske banksektor. Men vi har tålmodighed til at vente på den rette mulighed, idet vi vil fokusere på betjening af private og mindre erhvervskunder og lægger vægt på en lav kreditkreditrisiko lige som i vores hjemmemarked," siger Janus Petersen, der er CEO hos banken.

Banken har søgt om statslån på 212 millioner kroner i Bankpakke II, men har samtidig nævnt, at pengene skulle bruges til opkøb i Danmark. Føroay Banki har allerede et dansk datterselskab.

Lavere nedskrivninger
Færøsk økonomi følger ikke helt den danske, og det afspejler sig i bankens nedskrivninger. Udlånets værdi er i første halvår nedskrevet med mindre, end det blev i samme periode sidste år, da der nu er nedskrevet 56 millioner kroner, hvilket er 30 millioner kroner mindre end i fjor.

På kapitalsiden står banken forholdsvis stærkt med en solvens på 22 procent.