FOA: Udenlandsk plejepersonale skal tale godt dansk

Dansk sprog, danske overenskomster og danske faglige kompetencer er forudsætningen for udenlandsk arbejdskraft i ældreplejen, fastslår FOA

Hvis der skal ansættes udenlandsk personale på sygehusene og i ældreplejen, sådan som det fremgår af regeringens 10-punkts plan for at skaffe arbejdskraft, så skal de ansatte først lære at tale et godt og forståeligt dansk, de skal lære danske faglige kompetencer og så skal det ske efter danske overenskomster. Det fastslår formanden for Forbundet af Offentligt Ansatte, FOA, Dennis Kristensen.

- Det kan i sidste ende godt blive nødvendigt. Det er dog afgørende at fastslå, at anvendelsen af udenlandsk arbejdskraft sker efter danske overenskomster og tilføres danske faglige kompetencer og evne til tale et godt og forståeligt dansk, siger Dennis Kristensen.

Han fremhæver, at de offentligt ansatte blev fælt skuffede over statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) åbningstale.

- Det er ikke statsministerens analyse, der fejler noget. Det er snarere regeringens mod til handling. Aktuelt kan vi konstatere, at regeringen ikke har konkrete anvisninger eller nye forslag, der hjælper de offentligt ansatte bedre på vej over for de store udfordringer, siger Dennis Kristensen.

/ritzau/