FOA ser både godt og dårligt i rapport

Produktivitetskommissionens rapport har både gode og dårlige elementer, mener FOA.

FOA-formand Dennis Kristensen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fagforbundet FOA synes godt om, at der skal være mindre bureaukrati i det offentlige og mere fokus på resultaterne. Men til gengæld er det urealistisk at tale om nye overenskomster for arbejdstid og løn. Det siger FOAs formand, Dennis Kristensen, på baggrund af Produktivitetskommissionens nyeste rapport om effektiviseringspotentialet i den offentlige sektor.

»Grundlæggende ser det meget fornuftigt ud, og der er mange ting, som FOA også har sagt i lang tid,« siger Dennis Kristensen.

Han peger på, at det er positivt, at kommissionen anbefaler, at krav til afrapportering og bureaukrati erstattes af mere fokus på resultater og en tillid til de ansatte.

Til gengæld rammer kommissionen ved siden af, når den anbefaler at lave nye aftaler for de ansattes arbejdstider og lønforhold.

»De har et par fejlskud, der handler om arbejdstid og løn,« siger Dennis Kristensen.

Der er blandt andet allerede rammeaftaler om arbejdstilladelser, der lever op til kommissionens krav, forklarer FOA-formanden.

Produktivitetskommissionen skal kulegrave den danske produktivitetsudvikling og komme med konkrete anbefalinger, der kan styrke Danmarks produktivitet i de kommende år.

Kommissionen offentliggjorde mandag sin tredje analyserapport, der hedder »Styring, ledelse og motivation i den offentlige sektor«.