FOA: Hykleri af regeringen

Fagforeningen FOA beskylder regeringen for hykleri. Der burde være en pose penge til de offentligt ansatte, mener FOA.

Det nærmer sig hykleri, når regeringen nu argumenterer med hensynet til den danske overenskomstmodel for ikke at give flere penge til de offentligt ansatte, mener fagforeningen FOA - Fag og Arbejde.

- Det er naturligvis legalt, at regeringen politisk prioriterer at supplere børnechecken og ældrechecken med en ny rigmandscheck i form af skattelettelser til de bedst stillede. Men det nærmer sig direkte hykleri, når finansministeren bruger respekt for overenskomstsystemet som påskud. Det er ganske enkelt noget vrøvl, mener FOAs forbundsformand Dennis Kristensen.

Han mener, at når regeringen kan fastlægge rammerne for de kommunale budgetter, så kan regeringen også senere udvide rammerne.

- Sommeren har meget tydeligt demonstreret, at der er behov for at skaffe mandeløn til de typiske kvindefag inden for omsorg, pleje og pasning. Og sommeren har samtidig vist, at danskerne ønsker, at vi gør noget ved den manglende ligeløn mellem mandefag og kvindefag med samme uddannelseslængde. Den opgave kan ikke løses uden en pose penge, siger Dennis Kristensen.

/ritzau/