Flere virksomheder bukker under

197 virksomheder gik konkurs i december svarende til en stigning på syv procent. Stigende rente kan spille en rolle for konkurserne, men vi skal ikke frygte for mange flere konkurser fremover, vurderer Sydbank.

Antallet af virksomheder, der må smide håndklædet i ringen og acceptere en konkurs er steget med syv procent fra november til december. 197 virksomheder måtte erklære sig konkurs mod 184 måneden før, viser sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

Men den negative udvikling skal man ikke lægge meget i, vurderer cheføkonom i Sydbank Jacob Graven, der peger på, at niveauet for konkurser generelt stadig er meget lavt.

"Man skal ikke lægge alverden i det. Det er klart, at faldende arbejdsløshed, som husholdningerne mærker mere direkte, mærker virksomhederne ikke på samme måde. Og det kan måske spille ind, at renterne er steget lidt. Men vi ligger stadig lavt. Og det er ikke sådan, at vi skal forventer, at vi ser flere fremover. Det er der ikke noget, der tyder på," siger cheføkonomen.