Flere konkurser til efteråret

Normalisering af afregningstider for moms og a-skat vil ramme virksomhederne hårdt.

Læs mere
Fold sammen
Der kan ventes en stærk stigning i antallet af konkurser, når de udskudte betalinger af moms og A-skat skal afregnes til efteråret. Det forudser direktør Claus Allerup fra kreditvurderingsinstituttet Soliditet på baggrund af nye tal for antallet af konkurser i årets første seks måneder. Tallene viser, at antallet af konkurser er fordoblet på landsplan til 2.878 i førte halvår sammenlignet med 1.442 i førte halvår i 2008.

Værst ser det ud i hovedstaden, men også region Midtjylland og Region Syddanmark, der omfatter Syd- og Sønderjylland og Fyn, er hårdt ramt, fremgår det af tallene.

- Effekten af hjælpepakken med forlængelsen af afregningstiderne for moms og a-skat er udeblevet. Når betalingerne af a-skat og moms normaliseres i løbet af efteråret, belaster det likviditeten i virksomhederne yderligere,  og det betyder endnu flere konkurser, siger Claus Allerup, der heller ikke mener, at bankpakkerne har virket.
 
I første halvår 2009 gik 1.192 firmaer konkurs i regionhovedstaden. 

I region Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland blev henholdsvis 381, 501, 549 og 255 virksomheder ramt at konkurs.

- cs