Flere højtuddannede vil arbejde i Danmark 

På to år er antallet af højtuddannede udlændninge, der vil have en dansk blåstempling af deres uddannelse, steget til over det dobbelte. Videnskabsministeren mener, at det er regeringen, der kan tage æren for udviklingen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 2006 er der kommet mere end dobbelt så mange, der skal have godkendt deres udenlandske uddannelse med henblik på arbejde i Danmark. Et stigende antal har en lang videregående uddannelse og søger hertil under "green card"-ordningen.

Det fremgår af videnskabsminister Helge Sanders årlige beretning til Folketinget om vurdering og anerkendelse af udenlandske uddannelseskvalifikationer.

I alt leverede styrelsen CIRIUS under Videnskabsministeriet knap 2.100 vurderinger af udenlandske uddannelser sidste år. Det er mere end en fordobling i forhold til antallet i 2006, og en halv gang flere end i 2007.

Videnskabsminister Helge Sander glæder sig over udviklingen, som han mener skyldes regeringens strategi for at tiltrække mere veluddannet arbejdskraft.

– Sidste år var mere end hver tredje af dem, der fik en vurdering, på niveau med en dansk lang videregående uddannelse. Tidligere var det hver fjerde, så tallene viser klart og glædeligvis, at regeringens strategi og indsats for at tiltrække flere gode hoveder virker. Stadig flere højtuddannede ønsker at søge arbejde i Danmark, og det kommer danske virksomheder og dansk velstand til gode, siger Helge Sander i en pressemeddelelse.