Flere danskere rammes af tvangsauktion

Flere måtte forlade hus og hjem i oktober måned, hvor antallet af tvangsauktioner steg.

I oktober måned blev flere boligejere mødt af en tvangsauktion. Men økonomer vurderer, at det ikke ligger på et så højt niveau, som man har set det i andre krisetider.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Knudsen

Efter et par måneder med bedre tider for boligejerne stiger antallet af tvangsauktioner igen. 

I oktober var der 391 tvangsauktioner. Måneden før lå det tal på 327, når der er korrigeret for normale sæsonudsving. Det viser tal fra Danmarks Statistik.


Antallet af tvangsauktioner overstiger det gennemsnit, der har været det seneste halve år på 381. 
Men det kunne have været meget værre. 
 
»Det seneste år har der været knap 390 tvangsauktioner om måneden, og det er ikke særlig mange i forhold til tidligere kriseperioder. Det lave antal tvangsauktioner hænger sammen med, at danske boligejere generelt er gode til at betale deres realkreditydelser til tiden,« forklarer direktør i Realkreditrådet, Ane Arnth Jensen i en meddelse. 
 
Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark, mener heller ikke, at man skal tage stigningen i antallet af tvangsauktioner så tungt. Ser man på det store billede, så mener han, at de danske boligejere er inde i en god stime. 

»Husholdningerne har i år oplevet en fremgang i de disponible indkomster, beskæftigelsesfaldet er taget af i styrke og boligmarkedet er i bedring. Vi har set mere gang i handelsaktiviteten, og flere steder i landet har boligpriserne været stigende på det seneste. Det gør, at det er blevet lettere for en del af boligejerne at få solgt deres bolig på markedsvilkår, og dermed nemmere undgå en tvangsauktion,« siger han i en meddelelse. 
  
Man skal tilbage til 2006 for at finde frem til det laveste antal af tvangsauktioner siden 1979, hvor man begyndte at føre statistik. Her lå gennemsnittet på 103 styk om måneden. 

Det højeste var i 1990, hvor boligejerne i den grad har haft det svært. 1695 tvangsauktioner om måneden huserede i det danske boliglandskab.