Fleggaards nyeste påfund: Vil sælge hundehvalpe på nettet

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at været helt opdateret.

Godmorgen,

For første - og måske sidste gang - indeholder dit morgenoverblik en historie, der kombinerer grænsehandel, hundehvalpe og en digital satsning.

Vi skal også forbi en dansk stjerne, der ikke kan slå igennem i USA.

1
Fleggaard vil være digital hundehandler

Hjemmesiden gipote.dk skal være et digitalt samlingspunkt for alle landets hundeejere og potentielle hundekøbere.

Det er ambitionen for den nye hjemmeside, der er 51 procent ejet af familien bag grænsehandskæmpen Fleggaard og 49 pct.af iværksættervirksomheden De Facto Ventures, skriver Børsen.

I 2015 brugte hver af de danske husstande i snit 1.337 kroner på køb af kæledyr og kæledyrstilbehør. Det er i alt et marked på 2,1 milliarder kr., som Fleggaard vil have del i.

Konkret kommer hjemmesiden til at indsamle og videreformidle opslag, der har med køb og salg af hunde at gøre. Opslagene vil blive fundet blandt andet på Facebook. Dermed håber folkene bag gipote.dk, at potentielle hundekøbere vil samle sig på gipote.dk.

Et abonnement kommer til at koste 19 kroner for fem dage og herefter 199 kroner per måned.

Pensionskoks: Mange danskere betaler mere end 100 pct. i skat

For to millioner danskere kan det ikke betale sig at spare op til pensionen. De er havnet i den specielle situation, at deres effektive pensionsskat er på over 100 pct. Det skriver Finans.dk.

Årsagen er, at pensionskunderne bliver modregnet i folkepension og andre ydelser på en måde, så de mister mere, end de har selv har indbetalt til pensionen.

»Det er dybt bekymrende, og hvis der ikke sættes ind nu, risikerer vi, at opbakningen til den verdensberømte danske pensionsmodel falder bort,« siger adm. direktør i Pensam, Torsten Fels.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) erkender problematikken og varsler - uden at komme med detaljer - at han er på vej med en løsning.

Business anbefaler

OPEC-landene enige om aftale

Det store kartel af olieproducerende lande, OPEC, er blevet enige om en ny aftale, der vil forlænge nedskæringerne i produktionen olie. Den nye aftale vil udløbe i starten af 2018, skriver Financial Times.

Aftalen har til formål at holde oliepriserne oppe ved at sørge for, at der ikke bliver sendt for meget olie ud i markedet. De 13 OPEC-lande forpligter sig til at skære deres samlede produktion med 1,8 mio. tønder olie om dagen.

Olieprisen er faldet med omtrent 4 pct., siden aftalen er indgået. Det kan synes at være mod hensigten med aftalen, men det skyldes, at aftalen har været undervejs længe og nogle investorere havde håbet, at den ville blive forlænget endnu længere end 2018.

Gentofte vil kæmpe for sin Mærsk-milliard

Gentofte vil have den omdiskuterede sag om arven efter Mærsk Mc-Kinney Møller med i den store undersøgelse om Skat. Det siger kommunens borgmester, Hans Toft (K), der ikke er i tvivl om, at den velstående nordkøbenhavnske kommune er blevet snydt. Det skriver Berlingske Business.

I slutningen af marts 2015 kunne Berlingske fortælle, at Gentofte Kommune stod til at modtage 1,5 mia. kr. i skatter og afgifter fra boet efter Mærsk Mc-Kinney Møller.

Kort efter stod det klart, at kommunen alligevel ikke ville få andel i pengene, fordi Skat ikke nåede at gøre boet op inden en særlig tidsfrist. Dermed ville alle pengene tilfalde staten.

Paradis Is flopper i USA

Danmarks største kæde af isbutikker har en drøm om at slå igennem i USA. Men gang på gang på kæden indse, at virkeligheden ikke står mål med drømmen.

I år var planen, at 20 butikker skulle åbnes i Los Angeles, men det er blot blevet til syv, skriver Børsen.

»Vi har totalt undervurderet, hvor lang tid det tager at finde lokationer og få butikkerne etableret. Vi har også været for forsigtige i forhold til, hvor mange mennesker vi skulle ansætte derovre,« siger bestyrelsesformand John-Ole Hansen.

Ifølge selskabet er den manglende succes i USA den direkte årsag til, at iskæden kommer ud med et underskud på 1,3 mio. kr. i 2016

Det sker i dag

Det er fredag mellem Kristi Himmelfartsdag og weekend, så det er småt med planlagte begivenheder på kalenderen:

  • 14.30: USA: BNP-vækst, årsbasis, Q1 (2. opgørelse).
  • Der afholdes i dag og i morgen G7-topmøde i Taormina på Sicilien. Blandt de deltagende lande er Canada, Frankrig, Italien, Tyskland, Japan, Storbritannien og USA, mens EU også er repræsenteret ved præsident Donald Tusk og kommissionsformand Jean-Claude Juncker.

Det sker på markederne

  • Nikkei i Japan: -0,3 pct.
  • Hang Seng i Hong Kong: 0,0 pct.
  • Shanghai: 0,1 pct.
  • Kospi i Sydkorea: 0,5 pct.