Firmaer: Regeringen spilder vores tid

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksens forslag om, at alle ledige skal søge mindst fire jobs om ugen, møder modstand. Denne gang fra virksomheder og arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Erhverv mener, at kravet vil føre til endnu flere proforma-ansøgninger, end de allerede i dag modtager, hvilket betyder, at arbejdsgiverne spilder tiden på useriøse ansøgere. Det skriver Dagbladenes Bureau.

- Der er overhovedet ingen kvalitet i den idé. Lige så lidt som i de ansøgninger vi allerede nu får fra folk, som blot skal kunne sige til deres a-kasse, at de har søgt så og så mange jobs. Hvis kravet bliver ændret til fire ugentlige ansøgninger, så regner vi med at få dobbelt så mange useriøse ansøgninger, som vi gør nu. Det er ganske enkelt spild af vores tid, siger Kenneth Toftdal, som er fabriksdirektør hos producenten Micro Matic i Odense. Han fortæller, at virksomheden til en aktuel stilling vurderer, at 80 procent af ansøgningerne i stakken er proforma-ansøgninger fra folk, der slet ikke er interesserede i jobbet.

Hos NCC Roads i Vejen, der beskæftiger omkring 1250 medarbejdere, er HR-manager Jan Brink Nielsen ansvarlig for besættelse af omkring 150 stillinger årligt. Han ser allerede nu en tydelig tendens til, at mange af ansøgningerne er det rene spild af tid. Og han frygter, at beskæftigelsesministerens nye krav kommer til at gøre et endnu større indhug i hans arbejdsdag:

- Hvis antallet af proforma-ansøgninger nu bliver fordoblet, er det bestemt ikke positivt. Det kommer til at betyde en øget arbejdsbyrde for os. Og det kommer helt sikkert ikke til at betyde, at vi får flere kvalificerede ansøgninger, så det kan jeg ikke bruge til noget. Tværtimod. Jeg kunne bruge min tid på meget bedre ting end at læse useriøse ansøgninger og sende svar ud til folk, der bare skal vise en kvittering til deres a-kasse, siger Jan Brink Nielsen.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser blankt virksomhedernes kritik:

- Vi har bragt beskæftigelsen op på et historisk højt niveau, og hvis vi skulle følge rådene fra a-kasserne og virksomhederne, så var ledigheden aldrig kommet så langt ned, siger han.

Kilde: Dagbladenes Bureau