Find fjernbetjeningen: Det er måske nu, du skal skifte TV-pakke

Fotos: Iris og Thomas Lekfeldt (th) Fold sammen
Læs mere

Vi er kede af at fortælle dig det, men der er ingen vej udenom. Du skal til at betale noget mere for din TV-pakke. Sådan lød beskeden fra min TV-udbyder i en mail tilbage midt i oktober.

Begrundelsen for prisstigningen er, at virksomheden vil investere massivt i fremtiden. Det skulle naturligt nok være til min fordel, mener min TV-udbyder. Prisen stiger med omkring 20 kr. pr. måned.

Sidst i mailen gør min udbyder opmærksom på, at hvis jeg vil skifte abonnement som følge af prisstigningen, skal jeg bare sige til inden 18. december.

På bundlinjen står, at det er blevet alt for dyrt med licens, TV-pakker, net­opkobling og lignende. Så hvis man kunne få det til en lidt lavere pris, kunne det være rart, og de næste uger er en rigtigt god tid på året at tjekke, om man kan få en bedre og billigere TV-pakke.

Første skridt må være at finde ud af, hvad ens behov egentlig er. YouSee fortæller pænt om alle de nye ting, der vil blive tilbudt. Det er sikkert meget fint, men jeg tror ikke, at det er noget, jeg har brug for – eller vil bruge ret meget.

Så hvorfor skal jeg egentlig tvinges til at betale for det? Hver gang, YouSee investerer i nyt, skal kunderne åbenbart betale hele gildet. Men vi har jo ikke nogen anelse om, hvorvidt priserne bliver sat op alene på grund af investeringerne, eller om YouSee blot vil tjene flere penge.

YouSee er sikkert godt klar over, at antallet af kunder, som tager flugten og finder en anden udbyder, er begrænset. Herudover er de fleste af de andre TV-udbydere sikkert også i gang med at sætte priserne op.

Begrundelsen for de senere års pris­stigninger har været, at det bliver stadig dyrere at købe rettighederne for at sende specielt sport. Til gengæld er det en ny begrundelse for en prisstigning, at man skal hjælpe dem med at investere mere.

Som man flere gange har kunnet læse i Berlingske Business, har YouSee lavet den ekstra krølle på halen, at nye kunder skal til at have en TV-boks. Det gælder også, hvis man skifter abonnement, og den boks skal man betale for. Herefter er det et åbent spørgsmål, om der for de eksisterende kunder overhovedet er penge at spare ved at skifte til en mindre pakke.

Uanset hvad: Det bedste, vi kan gøre, er at stemme med fødderne. Der er mange muligheder for at få en billigere TV-pakke. Det kan man nemt se ved en hurtig søgning på nettet, men det betyder færre kanaler, og får man så opfyldt de behov, man har? Jeg har ikke brug for mange kanaler, og de mange nye muligheder hos YouSee får mig ikke til at blive. Jeg har som alle andre bare brug for få kanaler, men de rigtige.

Den bedste vej at gå er måske at vælge slet ikke at have en TV-pakke. I dag kan stort set alt streames. Det vil sige, at man blot har brug for en netopkobling – den stiger desværre også stiger i pris for mange – og så købe TV 2 og andre udbydere via streaming. Jeg er ikke sikker på, at det samlet bliver billigere, men det skal helt sikkert tjekkes.

Jeg ser ingen grund til at blive hos YouSee, hvis man udelukkende kan klare sig med streaming til en lavere pris.

Frederik M. Juel er privatøkonomisk journalist på Berlingske Business.