Finansminister: Vi taber konkurrenceevne

Ledigheden stiger, og konkurrenceevnen falder, men Danmark står stadig godt rustet til at komme gennem krisen, fastslår finansministeren.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Danske virksomheder mister konkurrenceevne i øjeblikket - det konstaterer finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en kommentar til ledighedstallene fra Danmarks Statistik, som viser, at 1,9 procent af arbejdsstyrken var ledig i november.

Samtidig understreger finansministeren, at ledigheden i Danmark fortsat er historisk lav - hvilket gør det lettere for de ledige at finde et nyt job.

"Næsten alle lande oplever stigende ledighed i denne tid, blandt andet på grund af finanskrisen. Men i Danmark er vi ret godt rustet til at komme igennem en periode med svage internationale konjunkturer, fordi vi har sparet op i gode år og fordi ledigheden er lav. Men vi skal bruge mulighederne med omtanke. Danske virksomheder mister konkurrenceevne i øjeblikket. Det betyder selvfølgelig noget - også i forhold til ledigheden," siger Lars Løkke Rasmussen.

Regeringen har allerede truffet en række beslutninger, der holder hånden under dansk økonomi. Og flere er i vente, hvis det er nødvendigt, fastslår finansministeren. Her og nu drejer det sig om at få bankpakken på plads med det formål at mindske likviditetsproblemerne for sunde virksomheder, understreger han.

Ritzau