Finansmand fra London mistænkt for milliardsvindel mod Skat

Dansk politi mistænker to personer i den omfattende sag om milliardsvindel med udbytteskat, hvor Skat er blevet bedraget for over 6 mia. kr. Politiet har helt specifikt indstillet sit kikkertsigte mod en finansmand fra London, skriver DR Nyheder.

Skat fik i sommer et tip fra en udenlandsk myndighed om milliardsvindel med refusion af udbytteskat. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der begynder at tegne sig et persongalleri i den opsvigtsvækkende svindelsag mod Skat, hvor 6,2 mia. kr. via et avanceret fupnummer med udbytteskat er forsvundet ud af landet.

DR Nyheder skriver, at dansk politi mistænker mindst to personer i den omfattende svindelsag. Den ene af de mistænkte er en finansmand fra London. Politiet har allerede beslaglagt aktiver for et mindre millionbeløb i euro på en konto, der tilhører den pågældende, erfarer DR Nyheder.

Ifølge DR er det særligt selskaber i blandt andet Malaysia og USA, der er blevet brugt i det omfattende svindelnummer.

En af de mistænkte bagmænd er allerede repræsenteret ved den danske forsvarsadvokat Anders Németh, bekræfter forsvarsadvokaten nu.

“Det er korrekt at jeg er indtrådt som forsvarer i sagskomplekset, men hvem jeg repræsenterer og hvad der er status i sagen, har jeg af mange grunde ikke nogen uddybende bemærkninger til,” skriver Németh i en e-mail til Berlingske Business.

Sagen begyndte at rulle i sommer, da Skat modtog en række informationer fra en udenlandsk myndighed, der pegede på, at der foregik svindel med skatterefusion relateret til danske aktieudbytter. Skat anmeldte herefter straks sagen om den påståede milliardfusk til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kaldet Bagmandspolitiet.

Ifølge Skats direktør Jesper Rønnow Simonsen er svindlen sket i forbindelse med udbetaling af aktieudbytter, hvor et større netværk af selskaber i udlandet tilsyneladende skulle have søgt om at få udbytteskat udbetalt på baggrund af fiktive aktiebeholdninger og forfalsket dokumentation.

Bagmandspolitiet ønsker ifølge DR Nyheder hverken af be- eller afkræfte de nye oplysninger i sagen.