Finansloven for 2022 er klar – præsenteres klokken 11.30

Regeringen er blevet enig med støttepartierne om en samlet finanslov. I dag vil finansminister Nicolai Wammen præsentere aftalen foran døren til Finansministeriet.

Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer den samlede finanslov for 2022 mandag klokken 11.30. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag var det første delaftale, søndag var det anden delaftale, og i dag mandag er den samlede finanslov for 2022 klar.

Det bekræfter Finansministeriet, der indkalder til såkaldt doorstep klokken 11.30. Her vil aftalen, der er indgået mellem regeringen og støttepartierne, blive præsenteret.

Foruden finansminister Nicolai Wammen (S) deltager repræsentanter fra SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne.

Delaftaler allerede præsenteret

Flere markante punkter blev færdigforhandlet i weekenden.

Lørdag præsenterede regeringen og støttepartierne en grøn delaftale. Her lød det, at endnu flere vindmøller til havs skal være med til at sikre, at Danmarks CO2-udledning i 2030 er 70 procent lavere end i 1990.

Af aftalen fremgik det også, at regeringen i 2022 vil være klar med analyser, der kan danne grundlag for udbuddet af yderligere én gigawatt. Fra støttepartiernes side havde der været ønske om en flyafgift, men den nægtede regeringen at medtage på finansloven.

Søndag blev anden delaftale færdigforhandlet. Her blev regeringen enig med støttepartierne om en såkaldt coronavinterpakke til én milliard kroner.

Den skal sikre, at et presset sundhedsvæsen kommer bedst muligt gennem vinteren. Pengene skal fordeles ligeligt mellem landets fem regioner, hvorefter regionerne i samarbejde med faglige organisationer skal finde ud af, hvordan de bruges bedst.