Finanskrisen er godt for miljøet

Når den økonomiske krise trænger sig på, så lader vi bilen stå, og det er måske godt for miljøet, men det er dårligt for økonomien.

Læs mere
Fold sammen

Trafikken på de danske veje er faldet siden efteråret, og det ser ud til, at udviklingen fortsætter, skriver Nyhedsbureauet Newspaq. Det er måske godt for miljøet, men økonomien lider under den manglende biltrafik.
 
Når danskerne lader bilen stå i indkørslen, er det ikke nødvendigvis fordi, at de tager cyklen eller bussen. Halvdelen bliver faktisk hjemme.
 
De seneste tal fra Vejdirektoratet viser, at biltrafikken i gennemsnit er faldet med 1,3 procent om måneden siden sidste sommer. Mest markant har faldet været de seneste måneder.

- Den økonomiske krise gør, at vi ikke har brug for bilen i samme grad. Eksempelvis bliver nogle arbejdsløse, og har derfor ikke brug for at køre, siger trafikøkonom Uffe Jacobsen til Nyhedsbureauet Newspaq.

Og årsagen til den faldende trafik er altså ikke nødvendigvis danskernes miljøbevidsthed.

- Vi ved, at når folk lader bilen stå, så tager kun halvdelen enten kollektiv trafik, cykler eller går. Den anden halvdel bliver simpelthen hjemme, siger Uffe Jacobsen.

Tallene fra Vejdirektoratet viser desuden, at sommeren langt fra er den tid på året, hvor danskerne færdes mindst på vejene, som mange ellers tror. Det er nemlig i januar og december, at danskerne oftest lader bilen stå.