Finanskrise kaster mørke skygger i Davos

Det årlige møde i Verdens Økonomiske Forum domineres af den globale økonomiske afmatning. Ingen tryllestav kan redde verden fra finanskrisen, siger topbankchef.

Foto: Scanpix. Den globale økonomiske afmatning er ikke i bedring. Tværtimod er der udsigt til, at krisen bliver meget værre endnu.
Læs mere
Fold sammen
Den globale økonomiske afmatning er ikke i bedring. Tværtimod er der udsigt til, at krisen bliver meget værre endnu.

Det er virkeligheden for en lang række af verdens stats- og regeringschefer, ministre, bankfolk og topdirektører i internationale selskaber, der i dag indledte det årlige møde i Verdens Økonomiske Forum (WEF) i den snedækkede ferieby Davos i Schweiz.

Lavinen af dårlige nyheder, der de seneste måneder har præget avisforsiderne, har gjort mødet i Davos til et af de mest nedslående, siden WEF blev stiftet for næsten 40 år siden.

Obama tager opmærksomheden
Mens megen opmærksomhed samlede sig om USA's præsident, Barack Obamas, forsøg på at få en redningspakke til en værdi af 825 milliarder dollar (4637 milliarder danske kroner) gennem Kongressen, så prægede de dystre forudsigelser allerede på førstedagen debatten i Davos.

"Der er ingen tryllestave, og selv krystalkugler er vi løbet tør for," sagde Stephen Green, chef for den britiske storbank HSBC.

Fra dansk side deltager blandt andre statsminister Anders Fogh (V) og klima- og energiminister Connie Hedegaard (K).

I alt deltager over 2500 politikere og erhvervsfolk i det særlige Davos-forum.

Ritzau/AFP