Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 7

Efter et par uger, hvor mange af de toneangivende danske virksomheder har offentliggjort årsrapporter, tegner uge 7 til at blive en uge uden de store selskabsspecifikke nyheder. Til gengæld byder ugen på flere interessante nøgletal fra USA. Vi har samlet et overblik over de regnskaber og økonomiske nøgletal, du bør holde øje med i den kommende uge.

I uge 7 kommer der flere interessante nøgletal for udviklingen i den amerikanske økonomi. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANGELA WEISS/AFP/Ritzau Scanpix

Mandag 11. februar

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Forbruger- og nettoprisindeks, januar 2019«. Det samlede forbrugerprisindeks steg 0,8 pct. i december i forhold til samme måned sidste år. Dermed forblev årsstigningen uændret i forhold til de to tidligere måneder, hvor den ligeledes var 0,8 pct.

Derudover kommer der tal for udviklingen i det amerikanske privatforbrug i december. I november steg privatforbruget i USA med 0,4 pct. i forhold til måneden før

Tirsdag 12. februar

Den tyske industrikoncern Thyssenkrupp, der er konkurrent til danske FLSmidth offentliggør regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19. Thyssenkrupps havde i det seneste regnskabsår en omsætning på 34 mia. euro og et nettoresultat på minus 591 mio. euro.

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Nyregistrerede motorkøretøjer, januar 2019«. 2018 blev et rekordår for købet af nye biler i Danmark, da husholdningerne samlet købte biler for 24,4 mia. kroner, svarende til 112.400 nye biler. Erhvervslivet købte 106.100 nye biler for i alt 28,3 mia. kroner-

Onsdag 13. februar

Den hollandske bryggerigigant Heineken kommer med en regnskabsmeddelelse for regnskabsåret 2018. I det seneste hele regnskabsår steg Heinekens samlede salgsvolumen med tre pct. Heineken venter at komme ud af 2018 med stigende omsætning og overskud i forhold til 2017.

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Firmaernes køb og salg, december 2018«. Firmaernes samlede salg ekskl. energi faldt 0,3 pct. fra oktober til november, mens det indenlandske salg ekskl. energi faldt 0,4 pct. I bygge og anlæg steg salget, mens ejendomshandel og udlejning faldt.

Fra USA kommer der tal for inflationen i januar. Fra november til december faldt den årlige inflationsrate fra 2,2 pct. til 1,9 pct. Det er den laveste inflationsrate siden august 2017 og skyldes især et fald i brændstofpriserne.

Torsdag 14. februar

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »BNP-indikator, 4. kvt. 2018«. I tredje kvartal 2018 voksede den økonomiske aktivitet i Danmark med 0,7 pct. sammenlignet med andet kvartal 2018. BNP-indikatoren er en foreløbig offentliggørelse, og historisk kan usikkerheden på BNP-væksten generelt vurderes til plus/minus 0,5 procentpoint.

Derudover kommer der tal for BNP-væksten i Tyskland og eurozonen.

Fredag 15. februar

Danmarks Statistik offentliggør rapporten »Producent- og importprisindeks for varer, januar 2019«. De seneste tal for december viste, at det samlede importprisindeks for varer steg med 1,2 pct. det seneste år, hvilket er 1,0 procentpoint lavere end forrige måneds årlige stigning på 2,2 pct.

Fra USA kommer der nye tal for detailsalget i december. I november steg detailsalget med 0,2 pct. i forhold til måneden før. Stigningen blev især trukket af et øget salg af møbler og elektronik.