FIH Bank risikerer bøde

FIH Bank har hjulpet storkunden Parken med at udføre kursmanipulation, lyder tiltalen fra Bagmandspolitiet, der går efter bødestraf.

Foto: Christian Als. Motivet til at hjælpe Parken med den påståede kursmanipulation er uvist, og bankens nuværende ledelse ønsker ikke at stille op til interview om den prekære sag.
Læs mere
Fold sammen

Tiltalen om kursmanipulation rammer ikke bare Parken og dens tidligere topfolk. FIH Erhvervsbank bliver også trukket ind i den alvorlige sag, og der venter en bødestraf, hvis banken kendes skyldig.

»Banken har efter vores opfattelse hjulpet Parken med at udføre kursmanipulation,« siger vicestatsadvokat Henrik Hemler Steen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet også kaldet Bagmandspolitiet.

Motivet til at hjælpe Parken med den påståede kursmanipulation er uvist, og bankens nuværende ledelse ønsker ikke at stille op til interview om den prekære sag. Men motivet kan handle om, at banken gerne ville have et så godt forhold som muligt til en af sine betydende kunder. Parken var på daværende tidspunkt en af landets mest succesfulde sports- og underholdningsforretninger.

»Som udgangspunkt interesserer det os ikke så meget, hvad der har været bankens motiv. Det er adfærden, der er afgørende, men banken har helt sikkert fået provision, og man får også en glad kunde, når man vælger at gøre, hvad kunden gerne vil have banken til,« siger Henrik Hemler Steen fra Bagmandspolitiet.

Tidsmæssigt falder Parken-sagen sammen med, at FIH Bank dengang brugte mange kræfter på at opbygge en stor aktieafdeling. Fra bankens nuværende ledelse lyder det i en kortfattet skriftlig meddelelse, at banken erklærer sig »ikke skyldig« i tiltalen, og at den ikke ønsker at sige yderligere om sagen om kursmanipulation, så længe sagen er under forberedelse.