Ferien til Thailand og USA stiger voldsomt i pris

På bare et halvt år er både den amerikanske dollar og den thailandske baht steget kraftigt i pris i forhold til den danske krone, og det gør rejser til disse to lande ekstra dyr for danskerne.

Ferien i Thailand er på kort tid blevet meget dyrere, da den thailandske baht er steget med 18 pct. i værdi i forhold til den danske krone. Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN SHAVER

Vintertrætte danskere, der har planer om at rejse efter sol til enten USA eller Thailand denne vinter, skal have den store pengepung frem. For en dansker er det nemlig på ganske kort tid blevet meget dyrere at købe både amerikanske dollar og thailandske baht.

Både dollaren og bahten er blevet styrket voldsomt over for euroen og dermed også den danske krone, der lægger sig op ad eurokursen. Ændringerne skyldes blandt andet, at der er god økonomisk vækst i USA for tiden, mens det modsatte er tilfældet i Europa.

Det har betydet, at den amerikanske dollar siden i sommer er steget med omkring 22 pct. i forhold til den danske krone. I sommer skulle man give 5,50 kr. for en dollar. Nu skal man give 6,60 kr.

Tilsvarende er den thailandske baht steget med omkring 18 pct. i forhold til kronen siden i sommer. Dengang fik man 6 baht for en krone. Nu får man kun 4,95 baht.

For en dansker, der rejser til ét af de to lande, betyder det altså reelt, at priserne i USA og Thailand er steget med henholdsvis 22 pct. og 18 pct.

Til gengæld kan de danskere, der skal til Norge på skiferie se frem til lidt lavere priser. Den norske krone er således faldet i værdi på grund af den seneste tids fald i olieprisen. Fra i sommer og frem til december faldt kursen over for den danske krone med omkring 10 pct. fra 0,89 til 0,80 i december. Siden er kursen steget lidt igen, så man i dag skal give 0,85 danske kroner for en norsk krone.