Fem militærfolk sigtet i bestikkelsessag

Fem militært ansatte af forskellig rang er sigtet for at have modtaget mobiler og IT-udstyr, bekræfter auditør

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Viborg: Fem militært ansatte af forskellig rang efterforskes af Forsvarets Auditørkorps i Viborg for at have modtaget bestikkelse, fortæller auditør Claus Risbjerg.

De fem skal føjes til listen over i forvejen 27 nuværende og tidligere medarbejdere i det offentlige, som Bagmandspolitiet tirsdag sigtede og foretog ransagninger hos i en koordineret aktion.

De fem militærfolk, der gør tjeneste forskellige steder i landet, er som de øvrige sigtet for at have modtaget bestikkelse i form af mobiltelefoner, fjernsyn og it-udstyr fra en privat IT-udbyder, siger Claus Risbjerg.

Han ønsker ikke at oplyse om de pågældendes rang, men siger dog, at der er tale om "et spænd".

»I princippet kan det være alt fra menige til nogen af officersrang,« siger han.

De fem er sigtet for alt fra modtagelse af en mobiltelefon til en værdi af 4000 kroner og til modtagelse af it-udstyr for omkring 50.000 kroner, fortæller han.

Det er ifølge Claus Risbjerg i forbindelse med Bagmandspolitiets efterforskning, at efterforskerne faldt over navne på ansatte fra Forsvaret.

»De fem sager er fuldt identiske med de øvrige, men Forsvarets Auditørkorps har kompetence til at efterforske mod militært ansatte, og det er derfor, at det er os, der sigter de fem«, siger han.

Auditørkorpset foretog tirsdag ransagninger på de fem militært ansattes bopæl og sigtede dem for overtrædelse af straffelovens paragraf 144, der omhandler modtagelse af bestikkelse i et offentligt erhverv.

/ritzau/