FED gyder olie på vandene

Den kraftige reaktion på FED-chef Ben Bernankes tale i sidste uge bliver nu mildnet af to andre FED-chefer.

Bill Dudley og Jerome Powell er kommet deres chef, Ben Bernanke, til undsætning. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN SMIALOWSKI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To medlemmer af den amerikanske centralbank, The Federal Reserve, er gået i offensiven for at berolige investorer og økonomer, der frygter, at centralbanken vil afslutte sit økonomiske støtteprogram for den amerikanske økonomi for tidligt og for pludseligt. Det skriver Financial Times.

- Hvis situationen på arbejdsmarkedet og den økonomiske væksts momentum skulle blive mindre favorable end i vores komitees forudsigelser, og det er sket de seneste år, så vil jeg forvente, at opkøbsprogrammet vil fortsætte i et højere tempo og i længere tid, udtaler Bill Dudley, chef for Federal Reserve Bank of New York, ifølge Financial Times.

Dudley tilføjer, at en stigning i de kortsigtede renter sandsynligvis først kommer langt ude i fremtiden. Udmeldingen fra de to centralbankmedlemmer, Bill Dudley og Jerome Powell, er et forsøg på at stemme op imod den betydelige reaktion der kom på de globale markeder, efter centralbankchef Ben Bernankes tale i sidste uge.

Her fremlagde Bernanke en tidslinje for afviklingen af det 85 mia. dollar per måned dyre obligations-opkøbsprogram, som centralbanken har ydet som førstehjælp til den amerikanske økonomi. Det skræmte investorer og økonomer verden over og udløste fald på børserne fra New York til Tokyo.

Det har fået flere økonomer, og altså nu også to medlemmer af Federal Reserve selv, til at kritiserer markederne for at overreagere på Bernankes udmelding.

/ritzau/FINANS