Fed-guvernør ser snarlig rentestigning

En fortsat styrkelse af økonomiske nøgletal kunne bane vejen for en anden forhøjelse af den korte rente relativt snarligt. Det udtaler Jerome Powell, der er guvernør i den amerikanske centralbank, Fed, hvilket øger spekulationen om en rentestigning allerede i løbet af sommeren.

Foto: SHAWN THEW. Arkivfoto: FED-guvernør Jerome Powell.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

Guvernøren understregede dog i sin tale til Peterson Istitute for International Economics i Washington en række usikkerhedsfaktorer uden for de amerikanske grænser, der kunne gøre centralbanken mere tilbageholdende.

Usikkerhed omkring Kinas valutapolitik, lav vækst i de fleste af USA's handelspartnere, og den kommende brexit-afstemning i Storbritannien var blandt faktorerne, der blev nævnt af Jerome Powell. Særligt sidstnævnte vil være relevant i forhold til rentemødet d. 14-15 juni.

Primært ser Powell en rentestigning som et tiltag, der ikke ses alt for langt ude i fremtiden.

»Afhængigt af de indkomne data og de udviklende risici kunne en ny rentestigning være hensigtsmæssig forholdsvis snart. Mit synspunkt er, at et skridtvist tilbagetog mod normal pengepolitik vil give os de bedste chancer for at vinde det tabte tilbage, udtalte Powell«, ifølge Financial Times.