Fed-chef ser fortsat gradvise rentestigninger forude

Der er fortsat udsigt gradvise rentestigninger fra den amerikanske centralbank, vurderer Federal Reserve-chef for bankens afdeling i San Fransisco John Williams ifølge Bloomberg News.

Arkivfoto. Der er fortsat udsigt gradvise rentestigninger fra den amerikanske centralbank Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

Han regner med, at se inflationen stige til centralbankens mål på 2 pct. til næste år og ser arbejdsløsheden ser han samtidig falde yderligere.

»Gradvist stigende renter, der skal bringe pengepolitikken tilbage til normalen, hjælper os til fortsat at få økonomien til at vokse i et tempo, der kan opretholdes i længere tid,« siger Williams i en tale, som han skal holde ved University of Sydney ifølge Bloomberg News.

En række øvrige Federal Reserve-chefer var i sidste uge ude med budskaber om at holde en pause i rentestigningerne, indtil der er klarere tegn på, at inflationen ganske rigtigt er på vej højere op.

Leder af centralbanken Janet Yellen har modsat indikeret, at centralbanken fortsat har en kurs med en jævnt stigende rente. Den linje synes Williams at læne sig op ad, noterer Bloomberg News.

»Nogle kortvarige faktorer har trukket inflationen ned. Men disse faktorer svinder nu ind, og med en økonomi, der klarer sig godt, venter jeg, at vi når vores mål på 2 pct. næste år,« siger William, der får stemmeret i centralbankens rentekomité næste år.

Federal Reserve hævede renten tidligere på måneden. Det var anden gang i år, og centralbankens top lagde fortsat op til yderligere en stigning i år og tre i 2018.

Blandt markedsdeltagerne bliver der nu kun set en sandsynlighed på 16 pct. for en rentestigning i september, mens sandsynligheden for en stigning i december er på 40 pct. ifølge data fra Bloomberg.