Fancy fremtidsmusik, svingdørsembedsmænd og fransk nationalskjald

Foto: FABRICE COFFRINI

I denne uge mødes alverdens topledere i Davos i Schweiz til World Economic Forum. Hovedtemaet er »den fjerde industrielle revolution«, som handler om en hidtil uset grad af digitalisering. Over for Berlingske understreger Danfoss- topchef Niels B. Christiansen, at der ikke er tale om fancy fremtidsmusik, men om en ny realitet, der skal tackles. Og det skal være her og nu.

Læs i øvrigt Jens Chr. Hansens blog om, hvad toplederne i Davos måske også lige bør forholde sig til.

Søndag skrev vi om politikeres jobskifte til det private, der ofte afføder kritik. Men hvad så med »svingdørs-embedsmændene«? I dag har vi spurgt tre topembedsmænd, der har taget turen fra det offentlige til det private. Og en, der har taget turen den anden vej.

Og så fortsætter føljetonen om den spektakulære retssag om rettighederne til den franske nationalskjald Charles Trenets musik, hvor enearvingen til Charles Trenets værker, kunstnerens privatchauffør, George El-Assidi, føler sig snydt af blandt andre den danske topadvokat Johan Schlüter.

USAs og EUs sanktioner mod Iran blev ophævet lørdag aften, og det betyder efter al sandsynlighed, at styret i Teheran nu lukker op for oliehanerne i et marked præget af overudbud. Følg med i dag i hvordan det påvirker oliepriserne. Og se også business-kalenderen.

Sonny Wichmann er dagens jourhavende på business.dk. God dag.