Familie-pakker skal lokke udenlandske hjerner til

Trods finanskrisen er der stadig behov for at lokke kvalificeret arbejdskraft fra udlandet til Danmark. Men vi er så dårlige til at holde på udenlandske medarbejdere, at halvdelen af dem fordufter igen efter højst to år.

Læs mere
Fold sammen
Ikke mindst fordi familierne aldrig falder til, og derfor sender Integrationsministeriet i disse måneder millioner af kroner ud i projekter og forsøg, der skal ændre på det faktum, skriver JydskeVestkysten.

"Det, at hele familien bliver integreret, er afgørende for, om de vælger at blive i længere tid. Så nu intensiverer vi indsatsen på det område," siger Helle Aaen fra ministeriets integrationskontor.

Eksempelvis får KL, DA og LO knap fire millioner kroner til et forsøg med seks kommuner, der skal udvikle modeller til at modtage og integrere hele familien.Det er på tide, at Danmark for øjnene op for de udenlandske medarbejderes familie, mener Foreningen Nydansker.

"Den indsats, der i øjeblikket rettes mod familien, er meget begrænset, både fra virksomhederne og fra de offentlige myndigheder," siger projektleder Lars Olsen.

Foreningen har netop afsluttet et projekt, hvor 29 danske familier har budt hver sin nydanske familie velkommen med samvær, middage og hjælp til at trænge igennem til den danske kultur. Det har været en stor succes.