Falleret rigmand eftersøgt af politiet

Skifteretten har søgt hjælp hos politiet, fordi forretningsmanden Jesper Øhlenschlæger er som sunket i jorden. Hans mistænkes for at befinde sig i Schweiz eller London.

Der mangler stadig mange millioner til kreditorerne. I sidste uge blev en ejendom solgt ud, hvilket forventes at få kreditorernes krav ned på cirka 25 mio. kr.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To udeblivelser fra skifteretsmøder og så går jagten ind. Jesper Øhlenschlæger er ikke til at støve op nogen steder, og derfor har skifteretten i Århus trukket politiet ind i sagen. Det skriver Jyllands-Posten.

»Vi mangler svar på spørgsmål om hans formueforhold, og da vores samarbejde med ham ikke er godt, har vi via skifteretten anmodet politiet om hjælp,« siger Boris Frederiksen, partner i Kammeradvokaten og en af kuratorerne på Jesper Øhlenschlægers personlige konkursbo, til Jyllands-Posten.

Blandt andet ønskes der en afklaring omkring en millionformue, som Jesper Øhlenschlæger i forbindelse med en indrejse til Schweiz har oplyst myndighederne om. En formue der muligvis kan være skjult i udlandet.

Fordi Jesper Øhlenschlæger til et skifteretsmøde i september og november ikke er dukket op, skal han politifremstilles. Det vil sige, at han vil blive taget i forvaring og bragt med politieskorte til skifteretten, når man finder frem til ham for eksempel i en paskontrol.

Lige nu har konkursadvokaterne mistanke om, at han opholder sig i enten Schweiz eller London.

Der er løbende blevet solgt ud af det personlige konkursbo. Tidligere på ugen blev en ejendom solgt til næsten 15 mio. kr.. Det får kreditorernes samlede gæld ned på omkring 25 mio. kr. Boris Frederiksen forklarer til Jyllands-Posten, at han ikke er sikker på, at det lykkes at skrabe flere penge ind.