Fald i antallet af arbejdstilladelser

Efter en konstant stigning i antallet af arbejdstilladelser de seneste år er der nu sket et markant fald. Flest polakker får lov til at arbejde i Danmark.

Antallet af arbejdstilladelser faldt markant i andet kvartal. I alt blev der givet 4.185 arbejdstilladelser svarende til et fald på 32 procent i forhold til kvartalet før. Nedgangen kommer efter, at der siden fjerde kvartal 2005 har været en konstant stigning i antallet af arbejdstilladelser, viser tal fra Danmarks Statistik.

Trods faldet udgør arbejdstilladelserne stadigvæk den klart største del af samtlige givne opholdstilladelser - nemlig 41 procent. Til sammenligning udgjorde arbejdstilladelserne kun 17 procent af opholdstilladelserne i første kvartal 2003.

Polakkerne tegner sig for den største del af alle de givne arbejdstilladelser - 40 procent eller 1.668 tilladelser. Herefter er der et stort spring ned til de efterfølgende grupper, som er litauere med 422 tilladelser, indere med 350 tilladelser og filippinere med 168 tilladelser.

/ritzau/