Falck-boss skal rydde op, kæmpehonorar til advokat og skandaler preller af på topchefer

Læs i dag interviewet med topchefen for Falck, der skal styre koncernens vilde vækst, og læs op på sagen om advokat Vagn Thorup, der gennem sit arbejde i fondsejede Insepa er kommet i vælten.

Allan Søgaard Larsen, direktør i Falck Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech

Godmorgen

Der er i den grad gang i væksten for Falck og adm. direktør Allan Søgaard Larsen. I et inteview med Berlingske Business ser han  frem mod et 2016, hvor han både skal håndtere hastig vækst og i stigende grad også luge ud i knopskydninger, der ikke passer ind i milliardkoncernen.

Volkswagen-skandalen ruller med fuld kraft og den fulde regning af Dieselgate er endnu ikke talt op. I Japan har regnskabsfusk rystede et af nationens største konglomerater Toshiba. Men alligevel er skandale og svindelsager ikke noget, der bekymrer herhjemme. En ny undersøgelse viser, at danske topledere tilsyneladende ikke ligger søvnløse over, at virksomhedens omdømme kan lide skade, hvis virksomheden bliver ramt af en sag om svindel eller bestikkelse.

I advokatbranchen har advokat Vagn Thorup skabt rystelser de seneste uger. Den fond som han sidder i bestyrelsen for, bliver nu kritiseret hårdt. For pengene skulle være gået til fondens almennyttige arbejde, men i stedet går de til ledelsen. Det er en af Erhvervsstyrelsens konklusioner i den foreløbige afgørelse på incitamentsaftalen i det fondsejede selskab Insepa, som samlet skal indbringe ledelsen 65 millioner kroner.

Medarbejderaktier beskattes for hårdt i Danmark, og derfor løber Sverige med de eftertragtede enhjørninge, startup-virksomheder, der bliver mere end 1 mia. dollar værd. Det siger stifter og CEO i Trustpilot Peter Mühlmann i et TV-interview med Business' Casper Schrøder.

Og så kan du i dag også møde Matthias Müller, der er gået fra bilbranchens bedste job som Porsche-topchef, til noget nær det værste – at redde Volkswagen ud af dieselskandalen.

I dag er der frist for aktionærerne i Stylepit i forhold til, om de vil nikke ja til det købstilbud, modekoncernen Bestseller har leveret, og så leverer Bang & Olufsen regnskab for 1. kvartal. Læs hele Business Kalenderen her.

Med ønsket om en god dag

Mvh.

Morten Thorborg Jasper

Jourhavende, Business.dk