Fagforeningsfolk støtter terrorgruppe

Den Faglige Klub i Træ-Industri-Byg København har besluttet at støtte den colombianske guerillabevægelse FARC, der er på EU's liste over terrororganisationer.

Med 10.000 kroner støtter omkring 100 fagforeningsfolk nu den colombianske guerillabevægelse FARC. Bevægelsen er på EU's terrorliste, og støtten kommer få dage før, Københavns Byret skal tage stilling til en anden sag om støtte til bevægelsen. Det er da heller ikke et tilfælde, at medlemmerne af Den Faglige Klub i Træ-Industri-Byg København netop nu har besluttet at støtte FARC.

- Der kører en sag, hvor man afprøver terrorlovgivningen herhjemme. Det er på et helt forkert grundlag. Hvis man havde gjort det samme, da der var apartheid i Sydafrika, så havde der ikke været nogen støtte til kampen mod dét styre, siger Viggo Toften-Jørgensen.

Den Faglige Klub vil give de 10.000 kroner til en fagforeningsmand, der er gået under jorden i Colombia. Han har også tilsluttet sig den marxistiske oprørsbevægelse, der blandt andet står bag flere kidnapninger.

/ritzau/