Fagforbund advarer mod fupfirmaer

Teknisk Landforbund advarer mod fupfirmaer, der misbruger JobNet til at komme i kontakt med ledige. Beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) må få ryddet op i firmaerne på JobNet, lyder det fra fagforbundet.

Foto: Scanpix. »Det er usselt, når fupfirmaer udnytter JobNet til at komme i kontakt med ledige. For det første er det stærkt generede for den ledige konstant at få henvendelser fra de pyramidespilslignende fupfirmaer. For det andet kan vi rent faktisk risikere, at godtroende mennesker reagerer på fupfirmaernes henvendelser,« siger Gita Grüning, formand for Teknisk Landsforbund.
Læs mere
Fold sammen
En række fupfirmaer udnytter det stigende antal arbejdsløse. Fagforbundet Teknisk Landsforbund har fået flere henvendelser fra ledige medlemmer, der føler sig generet af fupfirmaer, der med lovning om fast job og skyhøje lønninger henvender sig til ledige via JobNet.

Derfor advarer Teknisk Landsforbund, der blandt andet organiserer teknikere, designere og bygningskonstruktører, nu mod fupfirmaerne.

»Det er usselt, når fupfirmaer udnytter JobNet til at komme i kontakt med ledige. For det første er det stærkt generede for den ledige konstant at få henvendelser fra de pyramidespilslignende fupfirmaer. For det andet kan vi rent faktisk risikere, at godtroende mennesker reagerer på fupfirmaernes henvendelser,« siger Gita Grüning, formand for Teknisk Landsforbund, i en pressemeddelelse.

Et eksempel på de aggressive firmaer er Liberty Support, der over JobNet henvender sig til ledige og lover månedslønninger på 60-70.000 kroner. Men det er rendyrket svindel, lyder det fra Teknisk Landsforbund, der derfor gerne have kortlagt, hvor stort problemet er.

»Problemet er, at firmaerne ofte dukker op under nye navne, men beskæftigelsesministeren og JobNet må kunne finde en løsning. Man må som et minimum forvente, at de firmaer, der ligger på JobNet er reelle firmaer. Som ledig har du nok at gøre med at skulle finde et nyt job og overholde et væld af formalia. Det sidste du har brug for, er at skulle sortere en masse useriøse henvendelser fra i jobjagten,« siger Gita Grüning.

Fupfirmaerne er ganske ihærdige. Ofte henvender de sig direkte til de ledige med få dages mellemrum. Hvis man først svarer på deres henvendelse, kan det være stort set umulig at slippe for et væld af e-mails fra dem.