Fagbevægelsen vil have lettet topskatten

Socialdemokraternes traditionelle støtter i fagbevægelsen overhaler nu selv VK-regeringen indenom i ønsket om at få lettet topskatten.

De Konservative, der har insisteret på at få hævet topskattegrænsen i regeringens nye skatteudspil, jubler, mens Socialdemokraterne har is i maven. Flere fagforbund, dagbladet Børsen har talt med, anerkender, at deres medlemmer er trætte af topskatten.

I Dansk Metal roser formand Thorkild E. Jensen regeringens skatteudspil for at løfte 140.000 væk fra topskatten. Men grænsen burde faktisk endnu højere op.

»Vi har fuld forståelse for, at man rykker grænsen opad, og hvis det rigtigt skal hjælpe, skal den have noget mere, for eksempel 50.000 kroner. Topskatten rammer ikke det formål, den havde fra begyndelsen, nemlig at det skulle være de højestlønnede og velstillede, som betalte den,« siger Thorkild E. Jensen til Børsen.

Ifølge en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd tjener over hver tredje fuldtidsansatte metalarbejder nok til, at en ekstra arbejdstime bliver barberet med 63 pct. i skat. Kilde: Børsen