Færre huse sendt på tvang og færre konkurser i april

Det var færre tvangsauktioner sidste måned. Med undtagelse af Syddanmark faldt antallet over hele landet.

Der var færre tvangsauktioner, færre konkurser og færre tabte job i april. (arkivfoto) Free/Colourbox Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Antallet af tvangsaktioner faldt i april i forhold til marts. Mens tallet fortsat er langt over tiden før finanskrisen, er det faldet støt siden 2010.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

»Det laveste antal tvangsauktioner siden statistikkens start i 1979 var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden, mens det højeste var i 1990 med 1695 om måneden.«

»For 2017 er gennemsnittet på 246 tvangsauktioner om måneden,« skriver Danmarks Statistik.

Antallet af tvangsauktioner var i april på 240 styk, et fald fra 262 styk i marts.

Kigger man på tremåneders perioder var der også et fald. I februar, marts og april var der samlet 735 tvangsauktioner mod 755 i de tre måneder før det.

»Med udsigt til fortsat stigende boligpriser og generel økonomisk fremgang, så er det vores forventninger, at antallet af tvangsauktioner også over de kommende år vil ligge lavt.«

»Tirsdagens boligskatteforlig kommer ikke til at give anledning til de store bølgeskvulp i relation til antallet af tvangsauktioner, da indefrysningsreglerne giver boligejerne en stor fleksibilitet og tryghed,« skriver Dansk Erhvervs cheføkonom Steen Bocian i en kommentar.

Torsdag byder på dobbelt op på gode nyheder, da nye tal også viser, at der var færre konkurser og færre tabte job til dem i april.

Det var 155 konkurser i april og der gik 844 job tabt til dem. Var 21 procent færre tabte job end i marts.

»Det er altid rigtig ærgerligt, når en virksomhed må kaste håndklædet i ringen, og dens medarbejdere mister deres job. Det er dog glædeligt, at antallet af både konkurser og tabte job er på et relativt lavt niveau«.

»Det seneste år er der skabt 44.000 nye job, og mere end hver tredje virksomhed søgte forgæves efter nye medarbejdere sidste år. Så der skulle generelt være gode muligheder for at finde et nyt, hvis man er så uheldig at miste sit job i en konkurs,« skriver vicedirektør Kent Damsgaard, Dansk Industri, i en kommentar.