Færre ferieafløsere fra jobcenter til Danish Crown

Danish Crown skal hver sommer bruge omkring 120 ferieafløsere. I år leverer Jobcentret i Horsens 21 mand, halvt så mange som i 2013.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danish Crowns meget omtalte initiativ med at hente ferieafløsere på det lokale jobcenter har ikke været nogen ubetinget succes.

Hvor koncernens største slagteri i Horsens i 2013 rekrutterede 45 ferieafløsere fra byens jobcenter, er tallet i år faldet til 21. Forklaringen er bl.a., at det er svært at oplære slagteriarbejdere på kort tid.

Danish Crowns store slagteri i Horsens skal hvert år bruge i størrelsesordenen 120 ferieafløsere til sommerperioden. Afløserne blev i mange år hentet i Polen, men for to år siden besluttede slagteriet at gå i samarbejde med jobcentret. Feriejobbene kunne nemlig potentielt føre til fast arbejde på slagteriet.

»Vi syntes, det var en succes og fik et hamrende godt samarbejde med jobcentret. Men erfaringen har siden fået os til at begrænse rekrutteringen på jobcentret til slagtegangen og grovpartering, hvor arbejdsprocessen er enkel og kan læres hurtigt af ferieafløsere, som skal være hos os i kort tid,« forklarer Danish Crowns pressechef, Jens Hansen. Derfor har slagteriet i år kun bedt jobcentret om 30 mand. Heraf er nogle faldet fra eller har fundet andet arbejde, så lige nu er der begyndt 21 ledige fra jobcentret.

»De 90 af de 120 skal arbejde med udbening, som kræver mere erfaring. Dem har vi i år hentet i vores jobbank og gennem et vikarbureau i Polen. Det handler om at få oplæringen til at fungere. Det første år fik vi en bred skare, men i år har vi valgt at tage folk fra jobcentret til samtale, inden de kommer på et forkursus i fødevaresikkerhed før jobstart. Det gør vi for at sikre, at flere kommer igennem og får succesoplevelsen af at arbejde for Danish Crown,« siger han. Siden 2013 er 11 ferieafløsere fra jobcentret blevrt fastansat på slagteriet. Jobcenter Horsens har i øjeblikket registreret 1.270 ledige på dagpenge.